In een halve dag hetzelfde effect op de stressmindset realiseren als na 10 bezoeken aan een psycholoog!

OPVALLEND GROOT EFFECT

Onze workshop van een halve dag waarbij, onder begeleiding van één van onze coaches, slechts één keer KANA VR gespeeld wordt, een Breincollege wordt bijgewoond én een groepsgesprek wordt gehouden over de praktische toepasbaarheid, heeft een opvallend groot effect op de stressmindset van deelnemers!

AANPAK

In oktober en november 2021 hebben de coaches van Connection Company met meer dan 200 medewerkers van diverse medische teams van het Dijklanderziekenhuis tijdens één dagdeel met groepen van 6 personen eenmalig gegamed met KANA VR, een breincollege gehad en met ons gesproken over de praktische toepasbaarheid van de nieuwe breinkennis en opgedane KANA VR ervaring.

INTERNATIONAAL GEHANTEERDE MEETMETHODE

Zowel vooraf als na afloop is bij de deelnemers de SMM (Stress Mindset Measurement) afgenomen. Deze gevalideerde vragenlijst is een belangrijke indicator hoe deelnemers met stress omgaan op een heel breed spectrum.

WAT VONDEN WE

Het effect van 1 keer spelen in KANA VR in combinatie met het breincollege en het praktijkgesprek bleek vergelijkbaar met 10 bezoeken bij een psycholoog! Een opvallend groot effect. Dit betekent dat deze training niet alleen meer veerkracht en positieve emoties oplevert maar er ook sprake is van een effectievere coping.

HOE WERKT DE MEETMETHODE

De SMM-methode is een internationaal gehanteerde en wetenschappelijk gevalideerde methode om de stressmindset mee te meten. De stressmindset bepaalt in grote mate hoe iemand met stress om kan gaan. Hoe hoger het SMM-getal, hoe beter iemand met stress om kan gaan. De ontwikkeling van de SMM wordt aangegeven met een effectgrootte ook wel effectsize genoemd. Effectgroottes in de buurt van 0 zijn klein. Effectgroottes tussen de 0,5 en 0,8 worden als gemiddeld gezien en effectgroottes boven de 0,8 zijn groot. Een effectgrootte van 0,7 (die behaalden wij met de workshop van een halve dag) is vergelijkbaar met het effect dat een psycholoog gemiddeld behaald na 10 sessies.

DE COMBINATIE MAAKT HET VERSCHIL

Een effectgrootte van 0,7 binnen een dag kan nooit behaald worden met alleen trainen of praten. Door de toevoeging van intuïtieve programma’s zoals KANA VR vergroten wij de impact van onze trainingen enorm.

WAT IS KANA VR PRECIES

Met de prijswinnende virtual reality game ‘KANA VR’ voltooien deelnemers opdrachten door te focussen en te ontspannen. Onder begeleiding van een gecertificeerde coach ontdek je dat stress positief is en hoe je stress positief kunt gebruiken. In een 3-D omgeving wordt op een tropisch eiland gespeeld.

FLOREREN MET STRESS

Met het unieke, no-nonsense incompany programma ‘Floreren met stress’ leer je hoe stress werkt, ontdek je jouw stress-systeem te gebruiken en train je met virtual reality onder begeleiding van energieke coaches. Connection Company combineert training en coaching met intuïtieve programma’s (virtual reality en apps) waardoor de impact van de leerprogramma’s enorm vergroot wordt.

 

Meer weten? Kijk op www.connection-company.nl/programma/floreren-met-stress/

Terugbelverzoek

Terugbelverzoek